Radu Hossu : 443.000 euro donatii de la dvs. catre Ucraina. Este extraordinar ce se întâmplă!

0
179
Cu o zi înainte de împlinirea unui an de război, din donațiile voastre am dus în Ucraina:
– 17 mașini (4×4 suv și dube) cu o valoare medie de aproximativ 7.500 fiecare (în care intră și reparațiile necesare, caucucuri off road etc) = 127.500 euro;
– Reparația a 4 mașini ale Gărzii Teritoriale Civile = 5500 euro;
– 30 (+ 3 bucăți donate de voi) de generatoare în valoare de 1000 euro bucata = 30.000 euro;
– aproximativ 40 tone de ajutoare umanitare. Mancare neperisabilă, greu perisabilă, mancare pentru animale, obiecte și produse de igienă, medicamente, pături etc = aprox. 40.000 euro;
– 4 camioane DAC decomisionate de Armata Română și cumpărate de la un civil, la un preț de 8000 bucata (5.500 euro camionul + reparații) + 4000 euro transport = 28.000 euro;
– 10 camere PTZ pentru orașul Mykolaiv = 6500 euro;
– 3 drone DJI x 2500 euro + 1 dronă cu Night Vision x 8000 euro + 1 drona Matrixx x 4000 euro = 19.500 euro;
– Diverse echipamente de protecție pentru Garda Teritorială Civilă = 15.000 euro;
– Mașina de Pompieri livrată în Bakhmut – 26.000 euro + transport = 28.000 euro;
– Spitalul Mobil Oleg Gubal (proiect în derulare) = 70.000 euro investiți până acum;
– Consumabile (motorină pentru transportul vehiculelor, plată șoferi etc) timp de 4 luni de zile = aprox. 5000 euro;
– Am fost fraudat de 13.000 euro (de către cei de la Phonex Medical) și i-am dat în judecată pentru recupererea prejudiciului.
– Pentru „Salvări pentru Ucraina” – proiect pe care-l voi demara pe la finalul lunii februarie, am străns deja de la persoane private și în special de la un antreprenor din Brașov, 60.000 euro pe care îi am deja în cont. Ținta mea este să strângem peste 100.000. Una dintre ambulanțe se va duce la Cernăuți de unde am primit cerere explcită din partea spitalului lor. Mai multe detalii zilele următoare.
Total: 443.000 euro
–-
1. Este probabil, cum spune multă lume, cea mai mare strângere de fonduri privată (eu nu am un ONG) din România pentru Ucraina. Dacă ajungem la jumătate de milion de euro, ar fi extraordinar!
De fapt este extraordinar deja ce se întâmplă.
2. Toate aceste donații sunt susținute din banii voștri. Eu am donat abia puțin peste 1000 de euro, în schimb, mi-am plătit toate cheltuielile cu transportul, mâncarea, din banii mei privați.
3. Toate aceste achiziții sunt dovedibile cu facturi în spate, am avut grijă inclusiv bonurile cu cheltuielile pentru șoferi, în benzinării (un corn, motorina etc) să le păstrez.
4. Mii de oameni au beneficiat de aceste ajutoare.
Sute de soldați care au fost transportați cu mașinile cumpărate, în aceste luni.
Mii de civili care au beneficiat de ajutoarele umanitare.
Zeci de localități mici care au avut măcar un generator cu care să încălzească o apă, să-și încarce dispozitivele electonice și să aibe o viață cât de cât decentă.
Sute de animale domestice care au avut ce mânca.
Medicamente și echipamente medicale care poate au salvat viața unora.
Mașinile care știm deja din declarațiile soldaților, le-au salvat viața în nenumărate cazuri.
Oameni care au avut cum să se încălzească nopțile de iarnă în Donbas. Care au avut ce să mănânce.
5. Toate aceste lucruri au fost posibile doar cu ajutorul vostru, la fiecăruia dintre voi. De la oameni potenți financiar până la oameni în vârstă, care din pensia lor de 1000 de lei, împotriva dorinței mele, au donat 250 lei pentru că (citez din unul dintre ei): „nu-mi fura șansa să ajut și să mă simt din nou util”.
6. Războiul ăsta a scos ceea ce e mai rău din umanitate, dar cu siguranță a scos ȘI ceea ce e mai bun din noi!
Vă mulțumesc!
Mă înclin în fața voastră. Solidaritatea, empatia, toleranța, implicarea și înțelegerea că e nevoie de acest ajutor a făcut ca toate lucurile de neprețuit (am putea să punem preț pe o viață?) de mai sus să se întâmple!
Mulțumesc și oamenilor și companiilor care m-au ajutat oferind produse gratuite, cu discount mare sau cu logistică: în special lui Misha: Mi Yu. Și: Autonom, Fundatia FAN Courier, Selgros Romania, Kaufland, Neramo Romania, Elite Tactical, Warzoneshop.ro, e-camere.ro. Expert Forum (EFOR), Sorin Ionita, Dan Mașca, Ioana Mihaila, Carmen Dumitrescu, Ovidiu Vrânceanu, Flavia Boghiu, Andreea Vrinceanu, Allen Coliban, Biz Brasov, Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії și multor altora, miilor de români anonimi (chiar sunt mii) care au donat și continuă să doneze!
Felicitări vouă! Continuăm!
Glorie vouă! Slava Ukraini!

Lasă un răspuns